Kvesal chocholatý

10. března 2007 v 18:39 | Aný |  Trogoni
Kvesalové na první pohled zaujmou nádherným zbarvením a neobyčejně dlouhými ocasními pery,která splývají jako metr dlouhá vlečka.Tuto překrásnou,ale nepříliš praktickou ozdobu mají jen samci.Po skončení toku jim vypadá,a pak znovu narůstá.Samice snáší dvě světle modrá vejce do dutin v kmenech.Hnízdní dutinu nijak nevystýlá.Při sezení na snůšce se střídají oba rodiče.Mláďata krmí hmyzem,drobnými žabkami a ještěry.Dospělí ptáci se naproti tomu živí hlavně plody.Kvesal chocholatý je dnes už velmi vzácný.Ačkoliv je přísně chráněn,jeho nádherné peří stále láká pytláky.Nejčastěji se vyskytuje v Mexiku,ve Střední Americe a dorůstá až 40cm.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama